Duursma Groep was alvast zo vrij om het coronaproof 'pretpark' op parkeerterrein P8 bij het AZ-stadion in Alkmaar aan te kondigen, maar dat bleek te voorbarig. De gemeente geeft geen toestemming voor het tiendaagse kermisfeest, dat op 18 juni zou starten, omdat niet alle benodigde documenten waren ingezonden. Dat liet burgemeester Emile Roemer weten aan mediapartner NH Nieuws.

De bedoeling was dat er op P8 een soort pretpark met meer dan 60 attracties voor jong en oud zou komen. Mits het kabinet toestemming geeft voor dergelijke grote evenementen natuurlijk. "Dit is een heel groot terrein dat ook afgesloten wordt met toegangspoortjes. Er komen looplijnen en er wordt ook een maximum aan het aantal bezoekers gesteld", vertelde René Duursma van de Duursma Groep eerder.

Maar de aanvraag was incompleet en werd daarom buiten behandeling gesteld. Duursma is in bezwaar gegaan, maar dat heeft volgens burgemeester Roemer weinig zin: "Er kan altijd bezwaar worden ingediend, maar het komt er niet. Dan had hij het maar goed moeten regelen."

Mogelijk komt er evengoed een soort pretpark in de regio. Duursma mikt nu op het Park van Luna in Heerhugowaard, voor de periode van 2 tot en met 9 juli.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl