00:00
55
00:00
De viering van Alkmaar Ontzet kan in 2021 weer de aloude opzet krijgen. Het bestuur van de 8 October Vereniging heeft besloten dat de voorbereidingen kunnen starten voor de traditionele programma-onderdelen, zoals de lampionnenoptocht, muziekspektakels, de Minikoraal en natuurlijk de zuurkoolmaaltijd. De vereniging krijgt de steun van de gemeente Alkmaar om de grote publiekstrekkers weer op de agenda te zetten.

Het besluit van het bestuur werd dinsdagavond met instemming begroet door de algemene ledenvergadering, die opnieuw digitaal moest worden gehouden. Vorig jaar moest de Vereeniging veel programmaonderdelen schrappen, maar ook evenementen in een ander jasje gestoken. In sommige gevallen is dat jasje zo goed bevallen dat sommige elementen een vast onderdeel worden van het Alkmaar Ontzetprogramma.

Voorzitter Frits Westerkamp van de 8 October Vereeniging noemt in een speciale podcast bij Alkmaar Centraal het aangepaste Ontzetontbijt voor de kinderen op de basisscholen, en het kunstprogramma dat met de nieuwe partner Artiance werd opgezet: "Het Ontzetontbijt voor het basisonderwijs is hèt voorbeeld van een ongekend succesvol nieuw jasje. Hoe het ontbijt dit jaar vorm gegeven wordt, is natuurlijk nog even afwachten. De uitdaging van een corona-proof programma in 2020 levert nu de mogelijkheid op om decennia-oude en nieuwe tradities te mixen."

“600 vrijwilligers gaan nu beginnen met de voorbereidingen. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in om weer iets groots neer te zetten, met de beste elementen van eerdere jaren,” zegt Westerkamp. “Ook de overheid gaat ervan uit dat we na de zomer weer naar een samenleving kunnen waar grotere gezelschappen weer bijeen kunnen komen. Dat geeft ons genoeg vertrouwen om het feest rond Alkmaar Ontzet weer als vanouds in de steigers te zetten.

Omdat veel traditionele evenementen een lange voorbereidingstijd kennen, moesten we nu al een beslissing nemen. Dan is afschalen dan wel vormgeven met inachtneming van dan geldende Covid maatregelen, als dat nodig blijkt te zijn, gemakkelijker dan opschalen. De Alkmaar Ontzet viering van 2021 wordt hoe dan ook weer gedenkwaardig. Alkmaar Ontzet is en blijft een feest voor Alkmaarders, door Alkmaarders," stelt Westerkamp.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl