Het bestemmingsplan voor het Ringerskwartier in Alkmaar is aangepast, aan de hand van reacties die werden gegeven op het concept nadat het ter inzage was gelegd. Het college van de gemeente zal de nieuwe versie komende maand ter vaststelling voorleggen aan de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan Ringerskwartier gaat over de herontwikkeling van de terreinen rondom de voormalige chocoladefabriek Ringers en vormt de schakel tussen het historische centrum van Alkmaar en het moderne Overstad. Het Ringerskwartier maakt onderdeel uit van het programma Alkmaars Kanaal en wordt ontwikkeld door BPD Ontwikkeling. Er worden 273 appartementen gebouwd, waaronder 60 voor de verhuur en 58 sociale koopwoningen. Daarbij komen 224 parkeerplaatsen en zo'n 1.000 m2 aan commerciële ruimtes op de begane grond van de gebouwen.

De planning is dat rond de jaarwisseling de aanvraag voor de omgevingsvergunning wordt ingediend bij de gemeente, om daarna in het voorjaar van 2022 met de verkoop te starten en aan het eind van het jaar te gaan bouwen.  Vanaf medio 2025 worden de woningen opgeleverd.

Meer informatie op nieuwbouw-ringerskwartier.nl.
Pin It
Bekeken: 1600x
https://ee.itk.ac.id/data/