Vanaf 5 juni mogen cafés en restaurants binnen weer 30 gasten ontvangen. Volgens demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge staan alle seinen op groen voor de aankomende versoepelingen. "Heerlijk nieuws", zegt Karin Hiemstra, voorzitter van de Alkmaarse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. De regering stelt wel een aantal voorwaarden aan de opening van restaurants, mensen moeten bijvoorbeeld een tafeltje reserveren en vaste plekken hebben.

Ook de cafés mogen weer open en daar gelden dezelfde regels. "Mensen moeten in het café dus ook blijven zitten." Als gasten naar de wc moeten, of willen afrekenen, dan moeten ze bij het lopen door het café of restaurant een mondkapje op. Hiemstra heeft de indruk dat iedereen zich goed aan de regels houdt, omdat ze niet uit de horeca verbannen willen worden.

Hiemstra runt zelf restaurant De Fransman in Alkmaar. Ze kijkt uit naar de persconferentie en de aanstaande versoepelingen. "Mensen komen ook eerder naar de horeca omdat we tot 20.00 uur open zijn, straks mag dat tot 22.00 uur." Ze vindt het jammer voor haar collega's dat cafés al om 22.00 dicht moeten, maar dat is iets waar ze zich wel overheen kan zetten. Dat heeft de horeca eerder ook gedaan. "Eerst van 12.00 uur tot 18.00 uur, daar hadden we niet veel aan, maar dat ging ook. Tot 22.00 uur gaat waarschijnlijk ook, maar ik hoop dat het niet zo lang duurt."

Met het gebruik van toegangstesten wordt er ook gekeken naar de optie om bij grotere locaties meer dan 30 mensen toe te laten. Hiemstra is niet direct voorstander van dit idee. "Er zijn een aantal locaties waar misschien wel 75 of 100 mensen passen op anderhalve meter, waarom moet zo'n locatie dan ineens gebruik maken van een toegangstest of vaccinatiebewijs?"
Pin It
Bekeken: 1418x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/