Madelief van den Hooff uit Alkmaarse wijk Bergermeer is de 500e deelnemer aan de Avond4daagse Home Edition van Alkmaar. Omdat het dit jaar niet mogelijk is een traditionele avond4daagse te organiseren, promoten Alkmaar Sport, Kiddies en SKOA in Alkmaar een thuiseditie, die loopt tot 30 juni. Pas 6 jaar is ze, en samen met haar vriendinnen Robin, Janne en Lynn doet Madelief voor het eerst mee. Telkens lopen ze niet de minimale afstand van 2,5 kilometer, maar zelfs 5 kilometer.

Madelief werd geïnspireerd door haar moeder, die er voor zorgde dat ook de andere drie moeders mee op pad gaan. Madelief: "Onderweg kletsen we, zingen we zelfverzonnen liedjes, eten we snoepjes en drinken we wat. We merken eigenlijk bijna niet dat we wandelen want we waren heel snel weer terug en helemaal niet moe". Na de vierde tocht krijgen ze net als andere deelnemers de echte avond4daagse medaille thuisgestuurd. Bovendien hebben de moeders een speciaal onthaal in petto.

In 2020 sloot Alkmaar zich aan bij de Home Edition. Bijna 300 deelnemers  meldden zich toen aan. "Dat we nu al op 500 zitten met nog een ruime maand te gaan - waarin we het mooie wandelweer nog verwachten - dat overtreft onze verwachtingen toch wel enorm. Tel daar nog alle ouders en begeleiders bij op die met deze medaillekandidaten meelopen en we beseffen ons dat er écht heel veel Alkmaarders actief aan het wandelen zijn in deze tijd," vertelt sportcoördinator Mirjam van der Welle van Alkmaar Sport.

Mirjam zocht Madelief op om haar in het zonnetje te zetten en overhandigde haar een avond4daagse tasje mét kleine verrassing. Madelief (rechts op de foto) heeft al aangegeven volgend jaar weer me te gaan doen, zodat ze haar medaillereeks kan uitbreiden. "Wij hopen dan natuurlijk weer de traditionele avond4daagse te kunnen organiseren door de stad, met een grootse binnenkomst met feest op de vierde dag."

De Home Edition loopt nog tot 30 juni. Tot die datum hebben deelnemers de tijd om in een periode van twee weken vier keer een route van 2 1/2, 5 of 10 kilometer wandelen. Aanmelden kan via alkmaarsport.nl/avond4daagse.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl