Vrijdag kregen acht voedselaanbieders in Alkmaar het startsein van wethouder Elly Konijn voor de pilot 'Gezonde eetomgeving'. De acht winkels zijn te vinden in de omgeving van het ROC Horizon College en het Stedelijk Dalton College. De komende periode geven ze aanbiedingen voor gezonde(re) producten en wordt gekeken naar wat dit voor effect heeft op het koopgedrag.

Bij ROC Horizon en het Stedelijk Dalton College is onderzoek gedaan naar de keuzes van leerlingen en waar ze hun snacks halen. Daaruit volgde de pilot met Bakkerij Bart, Domino Pizza, AH de Mare, AH de Hoef, AH To go, Hema, DEEN en Jumbo Paardenmarkt. Zij promoten gezonde(re) producten met bijvoorbeeld spaaracties en combi-deals.

De gemeente Alkmaar heeft in 2013 de JOGG-aanpak geadopteerd. JOGG staat voor ‘een gezonde jeugd, een gezonde toekomst’. Voor deze pilot werkt de gemeente samen met  de twee scholen, de winkels en het lokale JOGG-team (Gezonde jeugd, Gezonde toekomst),JOGG NL, GGD Hollands Noorden, Greendish en het Voedingscentrum. De pilot wordt onderzocht door Wageningen University Research en de Vrije Universiteit Amsterdam. (foto: Pexels / Lachlan Ross)
Pin It
Bekeken: 1512x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/