Van het Rooie Dorp in Alkmaar naar de Olympische Spelen in Tokyo. Dat is waar Sharona Bakker van droomt. De 31-jarige hordeloopster gaat nog één voor dé Spelen, maar na een paar jaar blessureleed krijgt ze geen financiële steun meer van de sportbonden of sponsoren. Om haar droom te verwezenlijken is ze een crowdfundactie gestart. "Mijn grootste wens nu is racen op de Olympische Spelen. Hoe tof zou dat zijn!"

Sharona loopt al horden sinds haar twaalfde. Ze was niet begaafd met supersnelle benen, maar met hard werken en haar hordentechniek vocht ze zich naar voren. Van 2012 tot 2017 pakte ze regelmatig nationale titels en halve finales in internationale kampioenschappen. Sharona's hoogtepunt was het EK 2014, toen ze in de series 100m horden met 12,85s dichtbij het Nederlands record kwam, en in de halve finale maar nét de finale misliep.

Sharona's achillespezen gaven al vaak problemen, maar na 2017 stond ze echt aan de kant. Pas in 2020 was ze terug met zilver op het NK en dit jaar is ze alweer wat sneller. De hordenspecialist zit nog ruim boven de limiet van 12,84s, maar als de puzzelstukjes op hun plek vallen kan het zomaar tienden harder gaan. "Ik weet dat ik het in me heb om weer zo snel te lopen. Ik geloof er weer helemaal in dat ik de Spelen kan halen!"

Nu is ze in Zuid-Afrika op trainingskamp. Vooral die stages kosten geld, maar ze heeft ook fysiotherapie en benzinekosten. Haar spaarcenten zijn op en ook bij haar vriend groeit het geld niet op de rug. Vandaar de crowdfundactie op nl.gofundme.com.

Wie 50 euro doneert krijgt een uniek T-shirt. Door Sharona zelf ontworpen, in samenwerking met Peak Sport. "Als je het leuk vindt drukken we je eigen naam erop en natuurlijk zet ik er een handtekening op! Hoe vet zou het zijn als jij mij straks voor de tv aanmoedigt op de Olympische Spelen, in hetzelfde T-shirt als de rest van mijn team?" (foto: Bjorn Parée)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl