Om de aanhoudende overlast op de Paardenmarkt in Alkmaar tegen te gaan heeft burgemeester Emile Roemer politie en handhaving geïnstrueerd vaker aanwezig te zijn op het plein. En wie overlast veroorzaakt wordt nu meteen weggestuurd. Ook is er overleg met hulpverleners voor structurele oplossingen. "Ik ben geschrokken door wat ik heb gezien. Het kwam toch wel heftig binnen", vertelt Roemer aan mediapartner NH Nieuws. Ondernemer Sven van der Laan ziet het verschil al.

Daklozen en verslaafden veroorzaken al enige tijd overlast voor bewoners en ondernemers rond de Paardenmarkt. Ze gebruiken drank en drugs, bedelen soms heel intimiderend, urineren en zorgen voor geluidsoverlast. Er wordt ook gedeald op het plein. En op 19 april was er een ruzie over het laatste biertje, waarbij een van de betrokkenen twee anderen belaagde met een mes.

Burgemeester Roemer: "Ik kan me voorstellen dat mensen ervan schrikken en zich geïntimideerd voelen. Ja, dat wil je niet. Dat wil je niet in de stad, dat wil je niet in de straat, niet in de wijk, dat wil je nergens". Zo erg als het recent is geweest, dat vindt hij onacceptabel.

Ondernemer Sven van der Laan is ook een keer bedreigd met een groot mes. Dat was toen hij vroeg aan een aantal op het plein of ze verderop wilden gaan staan schreeuwen. Hij heeft in de afgelopen vijf jaar al rond 200 keer melding van overlast gedaan. De laatste paar maanden kregen de politie en handhaving meer dan 100 meldingen. Al vindt hij het nou ook weer niet nodig als drukke jeugd wordt weggestuurd, hij is blij met het extra toezicht.

Maar voorlopig verschuift het probleem zich daardoor vooral, bijvoorbeeld richting het Bolwerk. Daarom is er overleg met hulpverleners voor een structurele oplossing. Burgemeester Roemer sluit niet uit dat daar geld voor wordt vrijgemaakt.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl