Het college van Alkmaar heeft het verbod op het spelen van muziek tussen 20:00 en 08:00 uur op het Clarissenbolwerk verlengd tot 27 juni. Bovendien geldt het verbod nu voor de wateren in en direct om de binnenstad. Daar bovenop komt vanaf vrijdag tot 27 juni een alcoholverbod van 20:00 tot 08:00 uur op diezelfde plekken. Er zal ook meer op het water worden gesurveilleerd.

"Er moet echt een gedragsverandering komen", stelt burgemeester Emile Roemer. "Er wordt ook niet eerst meer gewaarschuwd. Ik ben een heel geduldig man, maar het houdt een keer op". Dat betekent dat mensen die de regels overtreden en/of overlast veroorzaken al snel op een bekeuring kunnen rekenen als ze worden betrapt door de politie of handhavers.

En die pakkans wordt een groter, want de gemeente werkt mee met een landelijke pilot waarin boa's worden getraind om ook op het water op te kunnen en mogen treden. Er zijn twaalf handhavers van gemeente Alkmaar opgeleid, niet alleen om te controleren op de plaatselijke regelgeving en overlast, maar ook op de vaarregels, zoals maximum snelheid, bootregistratie en vaarbewijzen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl