Dinsdag heeft de politie van Alkmaar een hond in beslag genomen vanwege meerdere bijtincidenten, en het vermoeden dat de eigenaar niet goed voor de hond kon zorgen. In meldingen werd aangegeven dat de hond agressief zou kunnen worden, dus de politie was goed voorbereid. Dat bleek overbodig. "De hond liep na gevangen te zijn direct mee naar de Dierenambulance", meldt Politiehonden NH op Instagram. "Van agressie was totaal geen sprake."

De Alkmaarse politie had voor de zekerheid collega's van de hondenpolitie ingeschakeld en een ME-schild meegenomen. "Wij troffen de hond aan op het adres en al snel was duidelijk dat de hond uit pure angst niet heel vriendelijk deed", aldus de hondengeleider. "Om te zorgen dat ons en de hond niks overkomt is de hond gevangen met een vangstok. Dat ziet er heel naar uit maar het is voor de geleider als voor de hond een stukje veiligheid."

"De hond mag nu op rust komen en mag hopelijk snel naar een nieuw baasje." (foto: Instagram / politiehonden.noordholland)
Pin It
Bekeken: 1774x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/