De Plastic Recycle Werkplaats Kooimeer in Alkmaar houdt na drie jaar op met bestaan, maar zal niet worden vergeten. Als herinnering is er het recyclekunstwerk dat de Recycle Kids (met een beetje hulp) hebben gemaakt, dat prijkt de zijgevel van een flat aan de Amalia van Solmstraat,

In 2018 opende de PRW in met hulp van vele organisaties en gemeente Alkmaar de deuren. De missie was om buurtbewoners meer te betrekken bij het schoonhouden van hun wijk en het recyclen van plastic (zwerf)afval. En natuurlijk om de jeugd bezig te houden en gezellig samen te komen. Duizenden melkpakken, shampoo flessen, doppen, yoghurtbekers, flessen bleekmiddel en meer werden door door buurtbewoners ingeleverd, en dan maakten de Recycle Kids er iets nieuws van, ook voor diverse bedrijven. Moeders hielpen de kinderen op vrijwillige basis.

"Na ruim drie jaar moeten wij helaas de deuren sluiten, maar kunnen wij vol trots zeggen dat wij allen enorm veel ervaring hebben opgedaan en met heel veel plezier terug kijken op een geweldig project", laat Marja van Huffel namens de Recycle Kids en de moeders weten. "Wij laten iets tastbaars achter voor de wijk in de vorm van dit prachtige kunstwerk waar maar liefst 1.077 tegels van gerecycled plastic in verwerkt zitten.

"Tegels met een verhaal, vele gele flessen bleek na de start van covid-19, omdat iedereen flink aan de schoonmaak ging", vervolgt Marja. "De paarse tegels zijn gemaakt van doppen van sondevoeding van een buurtbewoonster, die helaas niet meer onder ons is maar het zo fijn vond om haar steentje bij te dragen. Of de lichtgroene tegels gemaakt van een drakenglijbaan, gevonden bij het grof vuil door de Cleankids, die elke woensdag door de wijk liepen met grijpers."

"Met trots en toch ook wel een beetje pijn nemen wij afscheid van dit bijzondere project maar met heel veel dank aan iedereen die zich zo heeft ingezet om dit mogelijk te maken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl