In Alkmaar is de Zorgsportschool aan de Egelskoog geopend. Hier wordt in een veilige omgeving, dagbesteding en G-sport onder individuele begeleiding aangeboden aan mensen met een beperking. In de reguliere sportscholen kunnen deze mensen vaak moeilijk terecht. Bij de Zorgsportschool van Bilal El Abdouni en Tuncer Tecim kan dat wel. De activiteiten worden vergoed met indicatie vanuit de WMO, de Jeugdwet en/of de WLZ.

Bilal en Tuncer werken al jaren als professionals in de zorg en zijn allebei grote sportliefhebbers. Wat hen opviel is dat er in de dagbesteding wel wordt gezwommen of gewandeld, maar niet serieus getraind. Daar komt toch meer energie en vibe bij los. Zij bieden dit wel aan, al is er ook pingpong, e-sports en spelletjes. En er worden nuttige dingen gemaakt, zoals springtouwen en dumbbells, die mee naar huis mogen om thuis te sporten.

Onder de titel 'Gezond leven' wordt samen met deelnemers een sportief programma op maat gemaakt en leren ze over het belang van goed eten en hygiëne. In de keuken worden lekkere en gezonde maaltijden samen bereid om daarna met elkaar te nuttigen. Er is ook ruimte voor rust, om je even terug te trekken of een-op-een gesprek.

De eerste sporters zijn lovend. Zoals Naomi, die een hechtingsprobleem heeft: "Ik vond het best spannend om te gaan sporten. Deed het daarvoor eigenlijk nooit. Gelukkig werd ik stap voor stap begeleid bij de oefeningen en nu ga ik er met veel plezier heen!". Thomas heeft autisme: "Vanaf het moment dat ik binnenstapte voor de intake, voelde het gelijk goed. Er wordt echt tijd voor je genomen. Ik zit nu lekkerder in mijn vel."

Op verzoek kan vervoer geregeld worden. Vanzelfsprekend worden alle corona- en andere veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Meer op dezorgsportschool.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl