Een debatteam van het Clusius College Alkmaar mag zich gaan opmaken voor de landelijke finale van het debattoernooi. Twee Alkmaarse teams gingen in de Alkmaarse VUE-bioscoop de strijd aan met twee teams van het Clusius in Hoorn. Daarvan kwam één als beste uit de bus. De finale wordt gehouden op 11 februari 2022.

Het Clusius organiseert het debattoernooi jaarlijks voor tweedejaars mbo'ers, samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut. Voorafgaand krijgen de debaters lessen en workshops, en worden teams samengesteld. Een paar onderwerpen mogen ze zelf kiezen. De jury bestond uit de Alkmaarse raadsleden Gijsbert van Iterson Scholten en David Schultz, Nadine Hoen van het Debat Instituut en Rien van Tilburg, voorzitter het schoolbestuur.

De stelling ‘De schoolkantine moet vanaf 2022 alleen vegetarische producten verkopen,’ was voer voor een pittig debat en ook de stelling voor de finale “Na de zomervakantie moet er tenminste één online schooldag blijven,” kon op wisselende geluiden rekenen. De jury was onder de indruk: “De debaters mogen echt trots zijn op elkaar!”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl