Ze gaan regelmatig een rondje schoonmaken in de wijk, maar vrijdag was een speciale dag voor de kinderen van de Van Reenenschool in Alkmaar. Toen was het namelijk Wereldmilieudag. Gewapend met afvalknijpers en een paar vuilniszakken zijn de leerlingen van groep 3 en 4 door de wijk gegaan en hebben ze flink wat zwerfafval verzameld.

Wat ze meeste opviel was de grote hoeveelheid sigarettenpeuken en -filters die overal op straat en bij de bankjes in het bos liggen. Ze hebben er honderden opgeprikt. “Roken is niet alleen slecht voor je lichaam, maar ook voor het milieu,” zeiden de kinderen. "Nu is het veldje in ieder geval weer een stuk schoner en kunnen wij er weer veilig spelen". De kinderen hopen dat iedereen een beetje beter wordt van hun inspanningen, en dat ze anderen inspireren.

Wereldmilieudag is een initiatief van de Verenigde Naties om iedereen over de hele wereld bewuster te maken van het belang van een schoon milieu. Elk jaar worden er  op deze dag wereldwijd allerlei acties gehouden in het kader van een beter milieu.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl