De gemeente Alkmaar gaat mogelijk toch nog bekijken of er een andere oplossing is voor het wildparkeren in de Bannewaard. Dat bleek maandag tijdens een zitting bij de Raad van State in Den Haag. De gemeente wilde in deze straten geen vergunningparkeren invoeren, terwijl veel bewoners last hebben van bezoekers die hun auto in de Bannewaard achterlaten voor een bezoek aan Alkmaar.

Bewoners van Bannewaard beklagen zich erover dat ze sinds de de komst van de Vue-bioscoop en de invoering van betaald parkeren rond het Stationsgebied hun auto’s nauwelijks meer kwijt kunnen. Voorop in de strijd gaat Bannewaardbewoner Pieter Moot, die de zaak door de Raad van State laat beoordelen. De Alkmaarder stelde tijdens de zitting dat de gemeente en wijkraad van de ’B-waarden’ eerder flink hebben gerommeld met een enquête rond de parkeerproblemen in de Bannewaard, Bregwaard en Broekwaard. Uiteindelijk bleek 58 % van de ruim 350 B-waardenbewoners voor invoering van vergunningparkeren. Toch was dat nog niet genoeg, want de gemeente het plan af, eiste minimaal zestig procent steun voor vergunningparkeren.

Moot vindt dat niet terecht, omdat ook bewoners van de oostelijk gelegen Broekerwaard aan de enquête mee hebben gedaan, terwijl die amper last hebben van wildparkeerders. De Bannewaard ligt het dichtst bij station en VUE bioscoop. De gemeente heeft Broekwaard en Bregwaard erbij betrokken, omdat daar het probleem naartoe zou verplaatsen als er alleen vergunningparkeren komt op de Bannewaard.

De Bannewaard-bewoners vragen de Raad van State om de gemeente terug te fluiten. Ze zijn het niet eens dat een enquete onder bewoners ook werd gehouden in de Bregwaard en de Broekwaard, terwijl vooral de Bannewaard er last van heeft. De Raad van State doet binnenkort uitspraak.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl