00:00
55
00:00


Na bijna drie maanden mochten de deuren van Theater De Vest in Alkmaar eindelijk weer open, al is het voor beperkt publiek. Dinsdag trapte cabaretier Jan Jaap van der Wal tegenover 50 liefhebbers af met zijn show 'En Route'. Een dag later volgde de Grote Kerk van Alkmaar met de aangrijpende expositie 'De Zilveren Camera'.

Jan Jaap was blij dat hij weer de bühne op mocht, ook al was het voor klein publiek. Vlak voor zijn show zei hij: "Ik heb als het goed is nog geen corona gehad en ik mag weer optreden, dus ja het is dubbel feest. Leuk ook dat het in Alkmaar is, lekker in de buurt en een leuk theater. Het wordt heel raar, maar ook wel weer heel leuk. Dat is het leuke aan mijn vak, dat je gewoon rare avonden meemaakt. Dit überhaupt historisch."

De expositie in de Grote Kerk bevat foto's van de winnaars van De Zilveren Camera in 2020. "Al 72 jaar wordt deze prijs uitgereikt. Van de winnende foto's wordt een tentoonstelling gemaakt, die door Nederland reist. Het laat het beste zien van de Nederlandse persfotografie, en geeft in die zin ook een overzicht van wat er het afgelopen jaar gebeurd is". Het zal niemand verbazen dat de gevolgen van corona prominent in beeld zijn.

"Ik vind het een hele mooie serie", zegt een bezoeker. "Je komt wel binnen en je wordt meteen geconfronteerd met de winnaar. Corona... IC... ja...". Hij heeft het over Kees van de Veen, overall winnaar van de Zilveren Camera. Hij volgde een ernstig zieke coronapatiënt, van de intensive care tot aan zijn uitvaart. De expositie loopt tot en met zondag 27 juni.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl