Het is de komende maanden verboden om alcohol te drinken en muziek af te spelen in het Clarissenbolwerk aan de rand van het Alkmaarse centrum. Iedere dag, de hele dag. Volgens de gemeente Alkmaar is de maatregel  'succesvol tegen overlast'.  Burgemeester Emile Roemer meldde dinsdag dat de maatregelen tot en met 17 september worden verlengd, en dat ze ook gelden op het water.

Omwonenden van het park hebben door de jaren heen steen en been geklaagd bij de gemeente over wildpoepende jongeren, geluidsoverlast, vervuiling en drank- en drugsmisbruik. Roemer sprak met hen en de handhaving, en sinds de maatregelen wordt er nauwelijks nog geklaagd.

"Ik begrijp best dat het voor hen vervelend is dat ze niet één biertje mogen drinken, maar er geldt niet een verbod voor de hele stad. Er zijn andere plekken waar ze wel kunnen chillen.", zo laat Roemer tijdens het wekelijkse persgesprek weten.  Hij zegt met deze maatregelen ook te hopen op een gedragsverandering. "Je zal ergens wonen waar je de hele dag overlast hebt. Niets doen was geen optie meer. En de overlast is nu weg."
Bekeken: 1694x