Een aannemer heeft vanochtend in opdracht van de provincie Noord-Holland een van de twee drijvende delen van de Rekervlotbrug in Koedijk uit het water gelicht en op een ponton getakeld. Het brugdeel is nu onderweg naar een werf in Zaandam voor nadere inspectie en reparatie. De brug is buiten gebruik sinds een aanvaring op 8 februari. Toen voer een schip tegen de Rekervlotbrug. De schade is groot en aan vrijwel ieder brugdeel is beschadigd. Het dek van het brugdeel dat wordt gerepareerd is deels losgescheurd. Verder is het systeem dat de brug vlak voor het sluiten uitlijnt beschadigd, net als het grendelwerk dat de twee delen van de brug aan elkaar koppelt. Bovendien is de constructie die de vlotten aandrijft naar binnen geduwd.

Het is nog niet duidelijk wanneer de brug weer hersteld is. Sinds 19 april vaart er naast de Rekervlotbrug overdag op werkdagen een tijdelijk pontje. Die kreeg motorproblemen tijdens de werkzaamheden. Na enig oponthoud voor de reparatie konden voetgangers en fietsers weer worden overgezet.



Pin It
Bekeken: 1837x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/