De kunstgrasvelden van Alkmaarse sportverenigingen hebben afgelopen week flinke schade opgelopen door de zware regenbuien van afgelopen weekend. Het zwaarst getroffen zijn de sportcomplexen van Alcmaria Victrix, AFC 34, Jong Holland en hockeyclub AMHC. Alkmaar Sport is de hele week al bezig geweest om de schade te herstellen. Bij Alcmaria Victrix en AFC 34 kunnen sommige kunstgrasvelden komend weekend alweer bespeeld worden. Vrijdag was Alkmaar Sport nog druk bezig om het kunstgras bij Jong Holland tijdig weer bruikbaar te maken.

De velden zijn van de gemeente en worden gehuurd via Alkmaar Sport. De schade is niet verzekerd. De gemeente spreekt al van een ’enorme kostenpost’. Er wordt nu in kaart gebracht hoe erg het precies is, er zou zelfs schade aan het milieu kunnen zijn. Maar Alkmaar Sport wilde daarop niet wachten om met het herstel te beginnen.

Het is in de regio vooral mis gegaan bij de kunstgrasvelden met kurk. De kunstgrasvelden met rubber hebben minder last van de overvloed aan regenwater van het afgelopen weekend. Het kurk waar de velden op liggen, is gaan drijven. Daardoor zijn een soort kurkwoestijnen ontstaan waar eerst een groene mat lag. Er zijn bobbels, kuilen en plooien voor in de plaats gekomen. Voetballers kunnen zich makkelijk blesseren. De complexe fundering van kurk, zand en lavasteen wordt nu eerst hersteld voordat er weer gesport kan worden.

Bij Jong Holland lag er vijf tot tien centimeter water op het veld. De kurk dreef zelfs de drafbaan op. Waar er nog rubber zat in de onderlaag, is het gaan plooien. Bij Jong Holland staan nog wedstrijden op het programma van de Regiocup, waarmee het voetbalseizoen wordt afgesloten. Die wedstrijden wil Jong Holland nu afwerken op het natuurgrasveld.


Pin It
Bekeken: 1658x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/