00:00
55
00:00


Hij mocht dan donderdag zijn tachtigste verjaardag vieren, de Assendelftse Piet Kruiver voelt zich nog lang niet zo oud. Na te zijn toegezongen door familie en vrienden stapte hij donderdagochtend in Alkmaar op de fiets om naar Frankrijk te fietsen. Daar doet hij mee aan het evenement Alpe d'HuZes, allemaal voor KiKa. "Er overlijden nog veel te veel kinderen aan die verschrikkelijke ziekte," stelt hij tegen mediapartner NH Nieuws.

In totaal doet Piet er elf dagen over om de alpenreus te bereiken. Een tocht van meer dan duizend kilometer en dat doet hij liever met de fiets dan met de trein, want dat is volgens Piet maar een hoop 'gedoe'.

Veel mensen van tachtig doen het hem niet na en dat realiseert hij zich ook. "Het is zo'n fantastische belevenis. Ik snap zelf ook niet dat het nog kan. Mijn hart is dan wel tachtig jaar oud, maar ik voel me nog jong."

Inmiddels kunnen we Piet wel een ervaringsdeskundige noemen. Hij beklom de alpenreus al zeven keer voor het goede doel. "Ik heb gelukkig gezonde kinderen en kleinkinderen maar dat geldt niet voor iedereen. Ik werk in de kaaswinkel van mijn dochter in Alkmaar en er is een klant met een kind dat een hersentumor heeft en uitbehandeld is. Ik fiets met hem in mijn gedachten."

Piet hoopt zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Inmiddels staat de teller al op tienduizend euro. Het streefbedrag is 40-duizend euro, een flink bedrag maar de sportieve tachtiger heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken. "Er overlijden nog zoveel kinderen aan die vreselijke ziekte. Onderzoek is daarom ontzettend belangrijk."

Wie Piets doel steunt en wil doneren, kan dat doen via de Facebook-pagina 'Help Piet de berg op voor KiKa'.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl