Met uiteindelijk maar één dag vertraging zal de Singelgarage in Alkmaar vrijdagmiddag 2 juli worden heropend door de kersverse burgemeester Anja Schouten en wethouder Pieter Dijkman. De feestelijke gebeurtenis zal plaatsvinden om 17:30 uur. Daarna is er tot maandagochtend 5 juli gratis parkeren.

Vorige week nog verwachtte wethouder Dijkman dat de heropening een paar dagen langer op zich moest laten wachten, en dan zou aanvankelijk alleen niveau -1 open gaan. Niveau -2 zou eind juli volgen. Er waren problemen met leveringen en dan moest er nog keuring en certificering komen. Maar uiteindelijk ging dat allemaal vlotter dan aangenomen. Alleen de elektrische laadpalen staan op 2 juli misschien nog niet (allemaal) klaar.

De Singelgarage moest na de hevige brand op 1 juli 2020 flink gerenoveerd worden. Waar de brand woedde moesten vloerplaten worden vervangen, en alle andere brand- en roetschade moest worden hersteld. De gemeente greep de renovatie aan om meteen ook nieuwe verlichting, belijning, toegangspoortjes en meer camera's aan te laten brengen. Verder is de rookwarmteafvoer-installatie geïnstalleerd die er toch al zou komen. En voor dat alles moest het elektriciteitsnet een upgrade krijgen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl