Ook gemeente Alkmaar staat vandaag, donderdag, stil bij de afschaffing van de slavernij. In Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen werd slavernij op 1 juli 1863 formeel afgeschaft door de Nederlandse overheid. Onder de noemer Keti Koti, oftewel 'Ketenen Gebroken', wordt dit herdacht en gevierd.

In Alkmaar is er in toenemende mate aandacht voor onderwerpen als Black Lives Matter, discriminatie, racisme, ongelijke kansen, het slavernijverleden van Nederland en de vraag welke gevolgen dat in het heden heeft.

In Wijkcentrum Mare Nostrum worden samen met Art. 1 NHN en de stichting Keti Koti Tafel 's avonds activiteiten georganiseerd (aanmelden niet meer mogelijk). Wethouder Paul Verbruggen is blij met het initiatief: “In Alkmaar zijn diversiteit en inclusie belangrijke waarden en daar hoort bij dat we kijken naar een onze gemeenschappelijke toekomst, maar ook stilstaan bij de zwarte bladzijden uit ons gezamenlijk verleden.”

De gemeente bereidt extra activiteiten voor om dit najaar in gesprek te gaan over discriminatie en inclusiviteit, naar aanleiding van de Black Lives Matter demonstratie van 14 juni 2020 in Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl