Het Zomerkamp Heiloo dat maandag begon in het Heilooerbos, is na anderhalve dag al opgebroken nadat een begeleider positief testte op corona. Na overleg met de GGD besloot Jongerenwerk Heiloo, de organisator van het zomerkamp, om per direct te stoppen. 120 kinderen moesten naar huis worden gestuurd. Het kamp werd dinsdag meteen opgebroken en opgeruimd.

Het gaat om een van de leiders van de jongste groep kinderen, uit groep 3 en 4 van de basisschool. Jongerenwerker Maarten van der Molen deelde op zijn facebookpagina hoe het dinsdag verliep:

"En daar sta je dan. Tegenover tientallen enthousiaste kinderen die nieuwsgierig staan te wachten tot hen verteld zal worden wat voor leuke activiteiten er vandaag op het programma staan. Je weet dat je als organisatie ‘de juiste keuze’ maakt maar toch voelt het niet zo. Voor kinderen is de hele coronasituatie al zo naar. Ze lopen minder risico maar moeten zich al anderhalf jaar aan de maatregelen houden. Je gunt ze na alle ellende een week waarin ze alles kunnen vergeten en lekker kunnen genieten. Zeker de kinderen die deze zomer niet op vakantie gaan (of überhaupt niet op vakantie kunnen).

Nadat ik aan mijn groep kinderen heb uitgelegd wat er aan de hand is en dat zomerkamp helaas hier stopt, blijft iedereen nog even stil. De kinderen uit mijn groep begrijpen het allemaal. Maar ze willen niet dat het waar is. Ze willen niet naar huis. En toch konden een aantal van hen het nog opbrengen om ons te bedanken voor onze inzet.

Alle sponsoren die Zomerkamp een warm hart toedragen. De mensen van de Rotary die ook vanmorgen nog brood hebben gesmeerd voor de kinderen. Natuurlijk de leiding die bereid zijn geweest om hun vrije week te gebruiken om de kinderen een leuke week te bezorgen. De honderden uren voorbereidingswerk. En al die 120 kinderen waarvan een week wordt afgenomen die ze anders misschien wel nooit meer waren vergeten. Het verhaal kent alleen maar verliezers.
Ik heb ongelofelijk veel respect voor alle leiding die vandaag de knop hebben kunnen omzetten en met opgeheven hoofd hebben geholpen met het afbouwen van het kamp.

Het is ontzettend zonde dat zomerkamp op deze manier afloopt. En dat al na één dag. Maar het is niet anders. En dat lijkt iedereen te begrijpen.
Het is een dubbel gevoel. Het is vreselijk dat dit ons overkomt en dat zomerkamp zo eindigt. Maar het is ook ontzettend mooi dat we het met alle positieve energie van betrokkenen überhaupt voor elkaar kunnen krijgen om een zomerkamp op te zetten. Daar ben ik dankbaar voor. En we laten ons niet uit het veld slaan. We komen hoe dan ook terug!

De komende dagen zullen we ons best doen om te bedenken op welke manier we de kinderen tegemoet kunnen komen. We gaan daarbij onderzoeken of het mogelijk is om op een later tijdstip een alternatief programma aan te bieden. Dit zullen we natuurlijk aan alle ouders communiceren." (foto: facebook buurtsportcoach Heiloo)


Pin It
Bekeken: 1682x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/