In de week van 16 augustus organiseert Bibliotheek Kennemerwaard een PrutsHubDag in vijf verschillende vestigingen. Iedereen vanaf 7 jaar kan binnen komen wandelen om spelenderwijs kennis te maken met programmeren en digitale materialen uit te proberen. De PrutsHubDagen zijn achtereenvolgens in Heerhugowaard, Alkmaar centrum, De Mare en Castricum.

Maandag 16 augustus is er in Heerhugowaard een Monsterworkshop. Ontwerp en maak je eigen monster en laat zijn ogen oplichten met LED-lampjes, of maak een engel met richtingaanwijzers op de vleugels. Onderwijl ben je creatief bezig en leer je over elektronische circuits.

Dinsdag 17 augustus kun je in De Mare programmeren zonder internetaansluiting of elektriciteit. Probeer je vriendin, je opa, moeder of bibliotheekmedewerker te programmeren en leer wat je nog meer offline kan programmeren.

Woensdag 18 augustus in Bergen kunnen deelnemers leren hoe je met een app robots kan programmeren.

Donderdag 19 augustus is er in Alkmaar centrum 'Build your own robot', bijvoorbeeld om dingen voor je te doen. De gemaakte robots wordt een paar weken geΓ«xposeerd in de bieb en daarna worden ze weer uit elkaar gehaald om de materialen te gebruiken voor een nieuwe activiteit.

Vrijdag 20 augustus in Castricum maak je een eigen ontwerp voor een 3D-printer. Niet zo moeilijk; het kan al binnen anderhalf uur. Daarna wordt het ontwerp door de bieb uitgeprint.

De activiteiten zijn telkens van 14:00 tot 15:30 uur. Deelname kost 7,50 euro en 5 euro voor leden van de bieb. Aanmelden kan via bknw.nl/agenda. Er is telkens een beperkt aantal plaatsen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl