Het nieuwe kabinetsbesluit over festivals heeft geen gevolgen voor de evenementen die in Alkmaar op de planning staan. Het kabinet kondigde maandag strenge voorwaarden aan voor eendaagse festivals. Komend weekend gaat Finally Fiesta door dankzij de zitplaatsen voor het publiek. Over drie weken verwacht Showmans Fair in de Alkmaarderhout zonder aanpassingen te kunnen doorgaan. En ook bij het theaterfestival Karavaan worden geen problemen verwacht.

Finally Fiesta is een festival met deejays bij De Meent. Bezoekers moeten zich een negatief testbewijs, vaccinatiebewijs of herstelbewijs tonen en alle bezoekers krijgen een zitplaats. Het geplande avondje met Hollandse hits dat vrijdagavond zou zijn, is uitgesteld. Wanneer dat alsnog kan worden gehouden, is nu nog onduidelijk.

De organisatie van Showman’s Fair, een theaterspektakel in de Alkmaarderhout van 20 tot en met 22 augustus, verwacht niet dat het evenement in gevaar komt. Hier wordt op maximaal 300 bezoekers gerekend. Het theaterfestival Karavaan verwacht ook nog geen problemen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl