Junior IOT organiseert ook in dit gekke jaar de junior vakantiedagen bij Hal25 in Alkmaar. Na het grote succes van de pilot vorig jaar, wordt de tweede editie van Junior25 gehouden van vrijdag 13 tot en met zondag 22 augustus. Het motto is Samen Technologie Ontdekken. Juniors van ongeveer 6 tot 17 jaar kunnen kiezen om één of meerdere dagen met "een warm vakantie-aanbod voor samenwerken, tijdelijke maaksels en junior plezier".  Op de 13e is er een speciale meidenmiddag.

Jeugdige aspirant makers gaan alleen en/of met elkaar aan de slag, onder begeleiding van een vakdocent en een aantal helpers. Muziek prikkelt creativiteit en de deelnemers werken mee aan de bouw van een DJ podium, compleet met rookmachines, lichtrobots, mixmachine en karaoke. Inderdaad er kan later ook karaoke gedaan worden. Ouders blijven er waar nodig gewoon bij, maar ze kunnen ook lekker op het terras gaan zitten.

Er is een smid en harnasmaker die vertelt over zijn ambacht en dan kunnen kinderen zelf iets maken om mee naar huis te nemen. In het Lichtatelier Alkmaar kan tijdelijke lichtkunst gemaakt worden en er is een workshop lichtmachine maken met elektronica. Touwslager Herman laat deelnemers met elkaar een bijzonder touw maken. Deelnemers kunnen ook een kunstwerk van 'reversed graffiti' maken, oftewel door het in mooie patronen te verwijderen. En dan is er nog de techniek werkplaats met 3D printers, een lasersnijder, een drone, programmeerbare robots en andere elektronica.

De junior vakantiedagen duren telkens van 14:00 tot ongeveer 17:30 uur. Deelname kost 7,50 euro per dag bij binnenkomst, inclusief limonade en een snack. Kortingen zoals met de AlkmaarPas zijn mogelijk en kinderfeestjes ook. Spijkerwerende zolen zijn verplicht en wie ze niet heeft kan ze voor voor 10 euro pinnen bij de organisatie. Reserveren gaat via eventbrite.com. Meer info op junioriot.nl/junior25-2021.
Pin It
Bekeken: 1668x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/