Na goed overleg tussen gemeente Alkmaar en de organisatie, wordt de afgelaste zondag van Finally Fiesta in De Meent alsnog gehouden. De nieuwe datum is zaterdag 14 augustus. De verschuiving met zes dagen valt samen met de ingang van versoepelde coronaregels. Organisator Jeoffrey de Vries was blij en ook gestresst,  want er was ineens veel te doen: "Maar alles is inmiddels geregeld", meldt hij tevreden aan Alkmaar Centraal.

De gemeente trok de vergunning van Finally Fiesta in, omdat het publiek de coronaregels meer en meer negeerden. Maar met de nieuwe landelijke regeling voor 'kleinschalige buitenevenementen’ is afstand houden niet nodig, mits iedereen volledig gevaccineerd is of negatief getest. Daarop zal dus ook worden gecontroleerd.

Het was een aantal uren furieus bellen, maar Jeoffrey en zijn team kunnen opgelucht ademhalen. "De dj's kunnen gewoon, eigenlijk stonden alle hoofden al in de positieve flow. Het was vooral afwachten wat de gemeente zou zeggen. Iedereen doet weer mee. EHBO, portiers, personeel, het Hekeltje. De opbouw stond voor een deel nog, zoals het podium en hekken. "

"Je hoeft niet te zitten, dansen mag gewoon. De tafels zijn weggehaald. We zetten wel weer statafels neer", vervolgt de organisator. "Tickets blijven natuurlijk gewoon geldig. Mensen die zaterdag niet kunnen, kunnen hun kaartje verkopen op Ticketswap. Daarnaast hebben we nog 150 tickets. Die gaan eind van deze middag in de verkoop."

"De gemiddelde leeftijd is 38 jaar. De muziek is van disco naar house, dat trekt een ouder publiek aan. Volgens mij hebben we ook twee dj's van Club 40 staan", voegt Jeoffrey nog toe. Hij en zijn teamleden hebben er in ieder geval zin in.

Meer op finallyfiesta.nl.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl