Sinds maandag kan iedereen vanaf 12 jaar zonder afspraak zijn of haar eerste Pfizer-vaccinatie halen op de vier priklocaties van GGD Hollands Noorden. Het enige dat nodig is, is een identiteitsbewijs of zorgpas. Op de eerste dag maakten zo'n 140 mensen gebruik van deze mogelijkheid.

Harry Katstra, woordvoerder van GGD HN, durft niet te zeggen of dit aantal laag of juist hoog is. "Er zijn natuurlijk ook al heel veel mensen gevaccineerd", vertelt hij mediapartner NH Nieuws. "Maar een ieder die erbij komt en gevaccineerd is, is er één". Hij denkt dat de vrije inloop drempelverlagend werkt.

De GGD gaat in overleg met scholen in de regio, om te kijken of zij iets voor jongeren kunnen betekenen die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd. Voor nu heeft 43 procent van de jeugd tussen 12 en 18 jaar een eerste vaccin. Katstra. "Op dit moment is het nog lastig. We zitten middenin de vakantieperiode, dus veel bestuurders van scholen zijn minder goed bereikbaar."

De GGD denkt onder andere aan voorlichting op scholen en mobiele priklocaties bij scholen. "Daarvoor moeten we natuurlijk de medewerking van de scholen hebben. We weten nu nog niet waar het uiteindelijk op uit gaat komen."
Pin It
Bekeken: 2068x
https://ee.itk.ac.id/data/