Maandag 23 augustus start het Europese softbal-avontuur voor het Alcmaria herenteam: de Europacup in Tsjechië. Een week lang strijden de Alkmaarse mannen om te bepalen welk clubteam van Europa het sterkst is.

Net als de Olympische Spelen werd de Europacup in Tsjechië een jaar verplaatst. Het gaf het team meer tijd om zich voor te bereidingen en om sponsors te trekken. “Het fundament voor dit avontuur is al in 2019 gelegd”, vertelt catcher Reinier Sierag. “We hebben teamdoelen opgesteld, goede coaching staff gezocht en de financiën op orde gebracht. Met succes: in 2019 zijn we als nummer één de competitie doorgekomen. Uiteindelijk verloren we de laatste wedstrijd in de Holland Series van Quick Amersfoort, maar het was genoeg om alsnog een plek in de Europacup te verzilveren als tweede team van Nederland.”

Maandag 16 augustus vindt vanaf 20:00 uur de laatste competitiewedstrijd voor dit toernooi plaats bij Alcmaria Victrix aan het Honkpad. Softbal-liefhebbers kunnen dan het team aanmoedigen en succes wensen.  Voor de kinderen zal er een stormbaan en springkussen geplaatst worden.

Het mannenteam is tijdens de Europacup te volgen via wijgaaneuropa.in, Facebook  en op Instagram via @fastpitchalcmaria.
Pin It