De Alkmaarse kermis verrijst weer in de binnenstad, de eerste hoge attracties kleurden dinsdagavond alweer de skyline van de stad. Maar normaal wordt alles nog zeker niet. Zo werd eerder nog gesproken van het normale aantal van 100 attracties, maar er worden er rond de 65 opgetuigd en komt een deel daarvan op Overstad. De kermisexploitanten zijn inmiddels door evenementenwethouder Elly Konijn verwelkomd.

De kermisattracties worden opgebouwd op drie verschillende locaties: de Kanaalkade, de Paardenmarkt en het parkeerterrein op de hoek Noorderkade-Noorderstraat. Om de drie gebieden zijn hekken geplaatst om het aantal bezoekers bij de toekomstpoorten te kunnen controleren. Daarnaast worden cityhosts ingezet in en op de terreinen en bij de Tesselsebrug, en op diverse plekken zullen sensoren het aantal mensen tellen. Ook komen er extra fietsenstallingen op de Noorderkade.

Het telsysteem werkt anoniem, verzekert de gemeente. Het systeem telt bewegende vormen op een bepaalde hoogte, zonder registratie van de gezichten. Er is dus geen opslag van beelden of persoonsgegevens.

"Met deze maatregelen en de verdeling over de stad kunnen we de toestroom tot de kermis opnieuw goed reguleren", zegt wethouder Konijn. "We doen geen officiële opening, maar onze inwoners en stadsbezoekers kunnen zeker genieten van een mooie kermis."

Op vrijdag en zaterdag opent de kermis om 11:00 uur, van zondag tot en met donderdag om 13:00 uur. De kermis sluit dagelijks om middernacht. (foto: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl