De Alkmaarse muziekliefhebbers Mike en Ray maakten vorig jaar van de coronanood een deugd door de kleine studio 44NextDoor op richten, waarvandaan artiesten live optredens de wereld in konden streamen. 50 bands gingen op zondagen de studio in voor een 'shoebox' show, die gemiddeld door 150 tot 200 unieke bezoekers werden gevolgd. Ondertussen konden ze met hun volgers chatten en achteraf kregen ze hun optreden op tot wel zestien sporen mee naar huis om zelf af te mixen.

"Beleef het live, als 'scherm be-lever' vanuit de door je zelf gewenste condities", weidt Mike uit. "Geniet ervan als je het leuk vindt of probeer het volgende week weer. Andere band, ander genre, andere show. Altijd een tikkeltje obscuur, schuurt aan rock, metal, punk, indie, garage, blues en meer. Maar altijd verrassend". Mike, Ray en de artiesten verdienen geen cent aan de optredens, dus wie een donatie wil doen is van harte welkom, al is het maar als blijk van waardering.

De band Sad Iron mag zondag 29 augustus aftrappen met zijn jaren '80 speedmetal. Voor een overzicht van optredens, check sociale media alsĀ  Facebook. De optredens vanuit de studio naast het huis aan de Hobbemalaan 44 zijn te volgen op twitch.tv/44nextdoor.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl