Een buschauffeur heeft de 10-jarige Chris Bonny uit Koedijk en twee vrienden van 12 en 14 jaar de dag van hun leven bezorgd door ze gratis mee te nemen naar Alkmaar en weer terug. Anderhalf uur lang waren ze op avontuur. De ouders van Chris willen de vrouwelijke chauffeur graag bedanken: "We vinden het hartstikke leuk dat iemand dit zomaar doet! Ze hadden de mooiste dag van hun leven."

De drie vrienden vermaakten tijdens hun vakantie door het tv-programma Jachtseizoen na te spelen. "Dat is een spel waarbij verschillende teams 'op de vlucht' zijn en zichzelf moeten verstoppen voor mensen die hen achterna zitten", vertelt Chris aan mediapartner NH Nieuws. "Wij deden alsof we in dat programma zaten en vroegen aan de chauffeuse of we daarom gratis met haar mee mochten."

Dat mocht, en dat leverde de drie een heel avontuur op. "We vonden het heel leuk! En ook wel spannend, omdat we nog niet wisten waar we naartoe gingen." De reis bleek naar het centrum van Alkmaar te gaan. "Dat vond ik het mooiste", aldus Chris. "Dat we zo ver gingen. Met mijn ouders ga ik ook wel naar de stad, maar nooit met de bus."

Papa Olaf schrok eerst wel een beetje toen zijn zoon over het avontuur vertelde. "Hij zei: papa, ik ben met een mevrouw met een bus mee geweest". Na wat doorvragen kwam hij erachter dat het om de lijnbus ging. "Toen vond ik het prima. Het is iets heel simpels, maar voor die kinderen is het onbetaalbaar. Ik vind het heel leuk dat dit kan en gebeurt. Ze zijn ruim anderhalf uur onderweg geweest en vonden het machtig mooi. Het mooiste vond hij volgens mij dat ze nog verder dan het station gingen. En vanuit de bus is het uitzicht toch anders."

Om de chauffeur te bedanken plaatste Olaf een berichtje in de Facebookgroep 'Je bent Koedijker als...'. "Iedereen reageert met hartjes, lachende gezichten en warme woorden. En voor de dame in kwestie: ik hoop dat ze weet dat ze deze kinderen echt een werelddag bezorgd heeft. Ik hoop dat Connexxion het ook kan waarderen. Hulde voor haar." (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 1885x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/