Door het economisch herstel is het aantal mensen deels of geheel in de WW weer verder afgenomen in de maand juli. Binnen de regio was Langedijk koploper met een daling van 10,8 procent. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen af met 5,9 procent. Opmerkelijk is dat Bergen geen verandering zag en Heiloo zelfs een stijging van 2,0 procent.

Gemeente Alkmaar was in de regio een goede tweede met 7,8 procent daling van het aantal WW'ers. Heerhugowaard zat met 6,1 procent ook nog boven het landelijk gemiddelde. In de regio heeft gemiddeld zo'n 2,2 procent van de beroepsbevolking deels of geheel een WW-uitkering.

In de horeca van Noord-Holland Noord nam het aantal WW'ers met maar liefst 22,1 procent af, terwijl er al flinke krapte was in deze sector. Tijdens de lockdown waren veel medewerkers noodgedwongen overgestapt naar ander werk. Veel kansen dus voor wie werk zoekt in de bediening en de keuken. In de detailhandel daalde het aantal WW-uitkeringen met 9,7 procent. Deze sector biedt met name kansen bij bouwmarkten, keukens- en badkamerzaken, elektronica en voedingsspeciaalzaken en ele

UWV maakte onlangs een overzicht gemaakt van 212 beroepen die redelijke tot goede kansen bieden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl