De viering van Alkmaar Ontzet zal voor het overgrote deel net als vorig jaar online plaatsvinden. Dit jaar was er de hoop dat de traditionele optochten door zouden kunnen gaan. Maar de coronabeperkingen en eventuele versoepelingen na 20 september laten dat niet toe. "8 oktober komt eigenlijk een maand te vroeg", concludeert Gerben Kossen van de 8 October Vereeniging.

De Vereeniging heeft de afgelopen weken samen met de gemeente de programmering langs de lat van huidige én verwachte coronamaatregelen gelegd. "Met pijn in het hart is besloten een aantal evenementen niet of aangepast te laten doorgaan."

Onder andere de drie grote optochten, het polsstokverspringtoernooi, de muziekspektakels en de zuurkoolmaaltijd voor de leden op het Canadaplein, gaan niet door. "Wél gaan we proberen om de kranslegging en herdenking 'normaal' te laten verlopen." Vorig jaar werden die eerder opgenomen en uitgezonden via de Ontzetwebsite.
Pin It
Bekeken: 1717x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/