Volt Alkmaar bestaat inmiddels vier jaar en het is tijd voor de volgende stap: deelname aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. De partij is gestart met het werven van kandidaat raadsleden. Het is nog niet gezegd dat Volt ook echt mee gaat doen, de partij wil wel goede kandidaten kunnen presenteren. Bij groen licht wordt de kieslijst midden november bekendgemaakt.

"Al sinds de oprichting heeft Volt de ambitie om op alle politieke niveaus te werken aan een duurzamer, progressiever en socialer Europa", licht pr-man Koen Bulthuis toe. "Inmiddels heeft de partij zetels in het Europese en het Nederlandse parlement. In Duitsland, Italië en Bulgarije zijn er diverse lokale volksvertegenwoordigers. In Nederland zijn de lokale afdelingen inmiddels flink gegroeid, ook in Alkmaar. Na een periode van bouwen, spreken met inwoners en van het schrijven van beleid is Volt Alkmaar klaar om te starten met het werven en selecteren van kandidaten."

"Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek", aldus Bulthuis. "Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren, en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt nieuw elan in de politiek met een radicaal positief geluid. De partij wil dat geluid nu ook in de gemeenteraad van Alkmaar laten horen."
Pin It