De Alkmaarse PvdD-fractievoorzitter Janine Visser stapt uit de gemeenteraad. "Met pijn in het hart heb ik het besluit moeten nemen om te stoppen met het raadswerk", is te lezen in een brief aan de gemeenteraad, het college van B&W en de griffie. De publieke versie is ingekort en bevat geen motivatie. Diverse pogingen om Janine Visser te bereiken strandden bij haar voicemail.

Tot voor kort was Janine Visser nog een betrokken volksvertegenwoordiger. Vrijdag 20 augustus was ze met burgemeester Anja Schouten op bezoek bij Stichting Zwerfdier en donderdag retweette ze nog een bericht van PvdD Noord-Holland.

Visser trad in maart 2018 toe tot de Alkmaarse gemeenteraad. Ze was nog groen, maar had vertrouwen in haar kunnen. In 2019 stelde ze zich verkiesbaar voor de Provinciale Staten, al wilde ze eigenlijk geen zetel. Verrassend won ze de derde zetel. Die sloeg ze af omdat ze niet half gemeente Alkmaar, half de provincie wilde doen. Deze vreemde situatie weet ze aan haar onervarenheid.

Op zoek naar Janine Visser's nummer bleek de contactpersoon bij PvdD Noord-Holland nog niet te weten dat zij opstapte. Mogelijk de fractievoorzitter on zij haar politieke carrière niet meer combineren met haar werk als functioneel applicatiemanager.
Pin It