De politie Noord-Holland komt tientallen agenten tekort. Veel politiemensen gaan met pensioen, terwijl het takenpakket groeit. Voor bewaking en beveiliging van bijvoorbeeld officieren van justitie en rechters wordt veel vaker de politie ingezet. Ook demonstraties trekken een grote wissel op de politieorganisatie. Daardoor blijft ander politiewerk liggen.

De politie-eenheid Noord-Holland bestaat uit de regio's Noord-Holland Noord, Kennemerland en Zaanstreek-Waterland. Alle regio's hebben nu te maken met gaten in de werkroosters, zo meldt het NHD. Van oudsher is de politie gewend om aangiftes te laten liggen en prioriteiten te stellen. Door het oplopende personeelsgebrek moeten nog meer dan voorheen keuzes worden gemaakt, en blijft er nog meer politiewerk liggen dan de burgers al gewend zijn. Rechercheurs en wijkagenten worden vaak van hun normale taken afgehaald om elders ingezet te worden.

De werving van nieuw personeel verloopt moeizaam. Veel kandidaten vallen af tijdens de selectieprocedure. Het kabinet heeft miljoenen euro's uitgetrokken om sneller nieuwe agenten op te leiden. De politieopleiding is zelfs ingekort van drie naar twee jaar, zodat aspiranten sneller aan de slag kunnen.

 




 

 


Pin It
Bekeken: 2454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/