Het was nog niet helemaal zeker of Oktoberfest Alkmaar wel echt door mocht gaan, maar de gemeente heeft groen licht gegeven. En omdat de tickets voor vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober de deur uit vlogen, is ook vergunning aangevraagd (en toegezegd) voor zondag de 3e. Het feest wordt in een grote tent van 40x20 meter op de Paardenmarkt gehouden, feestelijk aangekleed in Oktoberfest-thema.

"We horen wel van mensen die zich afvragen waarom de Landbouwdag en de optocht van Alkmaars Ontzet niet doorgaan, maar het Oktoberfest wel", vertelt Jeff van de organisatie. "De tent heeft een capaciteit van 2300 mensen en de grens ligt op twee derde. Maar met 100 tafels voor acht personen is de tent sowieso vol.  Verder is er bediening zodat mensen zoveel mogelijk bij hun tafel blijven". Bovendien laat de organisatie zich dagelijks testen.

"We hebben ook vergunning gekregen voor de zondag", vertelt Jeff. "Omdat veel mensen dan de volgende dag gewoon weer merken houden we het feest van 15:30 tot 22:00 uur."

Tickets voor de zondag zijn te koop via oktoberfestalkmaar.nl. Let op: traditionele kleding is verplicht.
Bekeken: 1751x