Bovenmolen G in Schermerhorn is een van de vijf genomineerden voor de VriendenLoterij Molenprijs en de bijbehorende geldprijs van 75.000 euro. De Schermer Molens Stichting is blij met de nominatie, de eigenaar heeft het geld hard nodig voor reparatie van de beschadigde molen. De hoofdprijs wordt toegewezen aan de molen die de meeste stemmen krijgt, maar iedere stem is sowieso al goed voor één euro.

Twee maanden geleden brak één van de wieken af. Ook de kap is flink beschadigd van de molen die rond 1633 werd gebouwd voor het droogmalen van de Schermeer. Gebroken heklatten staken als cocktailprikkers door het riet. Samen met herstelwerk aan de bovenas en de nokbalk lopen de kosten in de richting van een ton en de verzekering dekt deze kosten niet.

Sinds woensdagochtend 10:00 uur kan er gestemd worden. Burgemeester Anja Schouten was er bijtijds bij om te stemmen. “Natuurlijk voor Bovenmolen G. We hopen dat alle inwoners die zich betrokken voelen bij de molens gaan stemmen. Door mee te stemmen zorg je er niet alleen voor dat de molenprijs naar de Schermer gaat maar toon je ook je betrokkenheid bij deze roemruchte molen. In het verre verleden zorgde deze molen en vele met hem voor droge voeten. Een thema waar we sindsdien nog steeds of misschien wel weer dagelijks mee bezig zijn. De molens zijn toch van ons allemaal?”

Stemmen kan tot 1 oktober 12:00 uur op molenprijs.nl/BovenmolenG. De prijsuitreiking is op woensdag 13 oktober.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl