Donderdag 16 september gaat Dag & Dauw in Alkmaar weer van start. Dag & Dauw is een cultureel en gezellig programma voor en door 60-plussers zal dit seizoen in de bibliotheek van De Mare worden afgetrapt met Fred Suring, onder andere docent muziekgeschiedenis bij Cool in Heerhugowaard. Hij verzorgt een ode aan Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh.

Zonder Lennaert Nijgh was Boudewijn de Groot waarschijnlijk niet geworden wie hij nu is en in omgekeerde richting geldt precies hetzelfde. Tijdens de lezing laat Suring bekende en ook minder bekende liedjes horen en geeft daarbij uitleg over het ontstaan en de betekenis. Taalkunstenaar Lennaert Nijgh komt aan bod, onder andere met geluidsfragmenten. Ook in deze lezing prachtige video’s en interviews en dat alles in een verrassende vormgeving. De lezing is overigens verkrijgbaar op dvd.

De lezing duurt van 14:00 tot 15:30 uur. Tickets voor Dag & Dauw activiteiten kosten 4,50 euro online en mits er nog plek is 5 euro contant aan de deur. Meer informatie en aanmelden via dagendauwagenda.nl.
Bekeken: 1816x