Rich Tiggeler van VVD Alkmaar draagt zijn raadszetel over aan Jeroen van Velzen. De overdracht staat gepland tijdens de raadsvergadering vanavond. “Goed nieuws! Ik heb net een overeenkomst als fulltime docent bij de Hogeschool van Amsterdam ondertekend. Daarnaast heb ik een jong gezin en volg ik een master Urban Management. Om meer balans in mijn leven te hebben, kies ik ervoor om het raadswerk over te dragen. Met plezier kijk ik terug op mijn raadslidmaatschap en bijna een decennium als lid van de VVD-fractie."

"Apetrots ben ik op het inlossen van onze vele verkiezingsbeloftes en de mooie groei van vier naar zeven zetels", vervolgt Tiggeler. "Verder ben ik blij met onder andere ‘mijn’ MKB-check, het tegenhouden van zeer beperkende regels bij het ondernemen en hoop ik dat de Horeca-academie ook in de regio Alkmaar van de grond komt. Ik wens íedereen een gave onderneming of baan toe!”

"Zittend raadslid Rich Tiggeler begint aan een mooie nieuwe stap in zijn leven, en zal daar ongetwijfeld net zo succesvol in zijn als in zijn raadswerk", voegt VVD-fractievoorzitter John van der Rhee toe. "Rich komt niet terug in de raad, maar ondersteunt de VVD uiteraard wel met onze kieslijst en in de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022."

Opvolger Jeroen van Velzen (1979) is geen vreemde in de lokale politiek. De geboren en getogen Alkmaarder is al jarenlang een van de 'dossiervreters' binnen de fractie. Naast de raadszetel, neemt hij de partijportefeuilles Economie (algemeen) en Cultuur over van Rich.

“Het voelt als een voorrecht om Rich over te mogen nemen als raadslid van Alkmaar", laat Van Velzen weten. "Dit is mijn stad! De afgelopen jaren heb ik mij al ingezet over diverse dossiers met betrekking tot ruimtelijke ordening en bereikbaarheid. Meedenken aan de ontwikkeling van de stad deed ik altijd met veel plezier en nu komt daar ook nog bij meebeslissen. De laatste zes maanden tot de verkiezingen staan vooral in het teken van uitvoeren van alle mooie plannen waar aan gewerkt is, en waar ik ook al mijn visie aan onze Alkmaarse VVD raadsleden heb mogen geven."
Pin It