Supportersbeweging Victoria Alkmaar houdt na 12 jaar op te bestaan. De belangrijkste doelen zijn behaald, zoals het creëren van een goede verstandhouding tussen AZ en de achterban, het aantrekken van fans op de Ben-side en de recente oprichting van Ben-Side Loyals. Daarnaast zijn nog vele andere successen geboekt. De nieuwe beweging kan hierop voortbouwen.

“Hoofddoel van Victoria was om de supporters een stem te geven en de Ben-Side een volwaardige twaalfde man te laten zijn”, laat voorzitter Matthijs Keuning op de website van Victoria Alkmaar. “Met de staantribune op de Ben-Side, de komst van een Supporters Liaison Officer en de huidige goede verstandhouding tussen club en achterban, hebben we onze hoofddoelen bereikt. We zijn in twaalf jaar enorm vooruitgegaan. De sfeer is een stuk beter, het staanvak is voller dan ooit en we vinden het allang normaal dat we op de tribune een biertje kunnen drinken.”

Verdere successen zijn betere regelingen en lagere kaartprijzen en busreizen voor uitwedstrijden, acties rond trainingen voor belangrijke wedstrijden, promotie van het jeugdvoetbal met de AZ Non-League day. Bovendien kwam er dankzij Victoria Alkmaar in 2012 alsnog een afscheid van clubicoon Barry Opdam en verrees er in 2014 een monument bij de plek van het oude stadion. Ook hielp de beweging mee aan de oprichting van Supporterscollectief Nederland in 2016 en werkte het mee aan verfraaiing van het stadion.

“Hopelijk kunnen we binnenkort ook X2 als staanvak vullen", vervolgt Keuning. "We hebben er alle vertrouwen in dat Ben-Side Loyals dit de komende jaren verder aan kan jagen en de Ben-Side kan laten groeien. Samen met de Supportersvereniging AZ, zijn de supporters van AZ dan goed vertegenwoordigd.”
Pin It