De eerste inspiratiedag van Geestmerloo in Koedijk was een groot succes. Rond 1.000 mensen bezochten de natuurbegraafplaats zondag. Er waren rondleidingen door het gebied en daarnaast was er onder andere een demonstratie begraving. Locatiebeheerder Jacco de Kroon is erg tevreden over de inspiratiedag. "We hebben veel positieve reacties gekregen."

"De demonstratie begraving was een bijzonder moment op deze levendige dag", wijdt De Kroon uit. "Onder begeleiding van Gijsje Teunissen kon het publiek een hippie uitvaart meemaken. De bezoekers vonden het prachtig om te ervaren.” Gijsje liet eerder op de dag een aantal kleurrijke uitvaarten zien. De gedachte hierachter is mensen te inspireren een uitvaart te houden zoals die bij ze past.

Ook was er een expositie van milieuvriendelijke kisten, uitvaartmanden en baren. Deze expositie is voorlopig nog te bezichtigen in de schuur van de natuurbegraafplaats. Daar zijn ook rouwdoeken te zien. De Kroon: “Tel daar de lezingen, de muziek, het schapen scheren en het zonnetje bij op om tot de conclusie te komen dat het een zeer geslaagde dag was."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl