Judoka Fleur Sinema heeft brons veroverd op het NK onder 18 jaar tussen meiden die tot twee jaar ouder zijn. De jonge judoka van de Alkmaarse stichting Topsport van der Kolk trof in de eerste ronde de latere kampioene in de klasse -57 kg en verloor, maar vanaf de herkansing was ze niet te verslaan en kwam zo op het hoogst haalbare podium. De halve finale won ze overtuigend met twee halve punten in de reguliere speeltijd.

Lara Stofbergen, net als Fleur ook pas eerstejaars in de categorie O18, deed het ook prima.  In de gewichtsklasse -44 kg behaalde de Alkmaarse een keurige vijfde plek. Achteraf bleek op videobeelden dat ze eigenlijk brons had moeten krijgen. Die wezen uit dat de scheidsrechter een fout had gemaakt. Het was echter al te laat om protest in te dienen. (foto: Topsport v.d. Kolk)
Bekeken: 1509x