Na een jaar zonder competitie mochten de mannen van de Alkmaarse Rugby UFC eindelijk weer de wei in. Gretig als ze waren, stuurden ze de Amsterdamse Studenten Rugby Club naar huis met een 79-0 nederlaag.

De Alkmaarse mannen gingen furieus van start. Brian Koorn scoorde een try maar die werd afgekeurd. Uit de spelhervatting kon Jesse Hofman wel scoren voor 5-0. De hoek voor de 'bonustrap' op de palen was echter te lastig voor de twee extra punten. Na even een luwte zonder punten brak Corné Karssen ondanks een tackle door de defensie van Ascrum en scoorde voor 10-0. Ook nu ging de conversie naast.

Tijn Karels maakte 15-0 en deze keer kon aanvoerder Kristian Boogert wel converteren voor 17-0. Even later stond het dankzij Michael Vlaar en Boogert alweer 24-0. De vierde try in een wedstrijd levert automatisch een competitiepunt op. Na nog twee try’s van Danny Duinmeijer en Marc Dekker was het 36-0 en rust.

In de tweede helft ging Alkmaar vrolijk door en regelmatig werd er gescoord zonder dat de tegenstander ook maar iets terug kon doen. Aan het eind van de speeltijd stond er 79-0 op het scorebord.
Bekeken: 1707x