Stichting Sport-Z en VV Alkmaar werken aan een Nederlandse primeur: een Eredivisieclub met een vrouwen G-team. Het team zal regelmatig trainen onder begeleiding van de topspeelsters en wedstrijden spelen in het voorprogramma van de Eredivisie thuiswedstrijden van VV Alkmaar. Tijdens de herfstvakantie is er een selectiedag voor voetbalsters met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

"We werken nu toe naar het bekend maken van de eerste damesselectie", aldus algemeen manager Patrick Tenthof. "De contracten liggen al klaar voor de nieuwe aanwinsten van het G-team en de dames van VV Alkmaar zullen onze nieuwe collega's met open armen ontvangen. Mijn wens is dat andere clubs uit de vrouwen Eredivisie ons snel zullen volgen en ook een G-team team oprichten."

Madeleine Stoop van Sport-Z vult aan: "Wij vinden het belangrijk dat iedereen de droom kan hebben om profvoetbalster te worden, wie je ook bent of wat je ook doet. Met de oprichting van dit team zetten we een doelgroep op een voetstuk die dat verdient, we kijken er naar uit om die dromen te laten uitkomen.” Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering vanuit het gemeentelijke Sportakkoord.

Dinsdag 19 oktober is er een selectiedag, waarop gegadigden hun speelkunsten kunnen laten zien. De minimumleeftijd voor het team is 15 jaar. Voetbalsters die al bij een club zitten kunnen daar gewoon blijven spelen.
Pin It