De bouw van het schoolgebouw in de Vroonermeer kreeg donderdag groen licht van de Alkmaarse gemeenteraad. Het gebouw gaat onderdak bieden aan de Vroonermeerschool, de Lispeltuut en kinderopvang van SKOA. Om binnen het krediet van 9,56 miljoen euro te blijven is gekozen voor het wat kleinere ontwerp voor 450 kinderen in plaats van 500.

In de oorspronkelijke planning staat de oplevering gepland in juli 2022, maar dat is allang al niet meer realistisch. Er wordt rekening gehouden met negen maanden vertraging. Binnenkort moet het definitieve ontwerp gereed zijn.  De vertraging heeft gevolgen voor de ontwikkeling van de 'Driehoek Vroonermeer' waarop de tijdelijke lokalen van de Lispeltuut staat.

Waarschijnlijk moet er evengoed geld bijgelegd worden, de bouwkosten stijgen immers gestaag door.  De gemeenteraad wilde echter knopen doorhakken om extra vertraging te voorkomen. Daarvoor werd een motie van de VVD, CDA, D66 en SPA aangenomen om het geldbedrag van 9,56 miljoen te verwijderen uit het akkoord voor de bouw van de school.

De vier fracties dienden ook succesvol een motie in, waarmee het college van B&W werd opgedragen zo spoedig mogelijk met een herberekening te komen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl