Komende winter mag de Alkmaarse horeca van het college winterterrassen uitstallen. Het college van B&W wil zo de horeca een steuntje in de rug geven. "Bovendien brengen de winterterrassen tijdens de donkere maanden een gezellige sfeer in de binnenstad. Dit heeft mogelijk een welkome aantrekkingskracht op bezoekers dat ook een spin-off zal hebben op andere ondernemers". Het laatste woord is aan de gemeenteraad, maar er zijn alvast uitnodigingen verstuurd.

Hoeveel horecazaken een overdekt winterterras willen is nog de vraag. Er zijn pas twee aanvragen, ondanks meerdere uitnodigingen richting de zes terrashouders die vorig jaar vergunning vroegen. Vorig jaar zou het winterterrasseizoen op 1 november ingaan, op verzoek van de twee aanvragers begint dat nu op 1 oktober. Zo kan onder andere Alkmaar Ontzet meegepakt worden. Het college verwacht meer aanvragen, al kunnen laatkomers vanwege het verwerkingsproces wellicht niet meteen op 1 oktober aanhaken.

Het verlies aan inkomsten van precario en leges wil het college compenseren vanuit het coronanoodfonds. De winterterrasregeling geldt tot 1 april, de start van het seizoen voor zomerterrassen.
Pin It
Bekeken: 1232x