Voor bierliefhebbers uit regio Alkmaar is het iets om ieder jaar weer naar uit te kijken: het Noord-Hollands Bierfestival. Bij dit festival laten brouwers uit heel de provincie hun beste biertjes proeven. Traditioneel vindt dit festival plaats in het voorjaar, in de Grote Kerk van Alkmaar, maar vorig jaar moest het worden afgelast. Dit jaar is er gelukkig alleen uitstel. Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober kunnen bierliefhebbers eindelijk weer terecht, alleen nog even niet in de Grote Kerk. Tijdelijk wordt uitgeweken naar HAL25.

Noord-Holland telt 164 brouwerijen. Echte brouwerijen met eigen ketels, enΒ  biermakers die thuis proefbrouwen en daarna ketels huren voor de productie. De grote verscheidenheid aan grote en kleine brouwers is ook op het Noord-Hollands Bierfestival goed te zien en te proeven binnen en buiten bij HAL25. Op beide dagen zijn elf verschillende brouwerijen aanwezig. Organisator PINT werkt hiervoor samen met proeflokaal The Scrapyard van HAL25.

Op beide dagen worden een middag- en avondsessie gehouden van 12:00 tot 16:00 en van 17:00 tot 21:00 uur. Er is een coronacheck. Tickets zijn te koop viaΒ nhbf.nl. Een startpakket, bestaande uit entree, het festivalboekje en vijf muntjes, kost 21 euro. Losse muntjes voor een glaasje bier van 0,15 cl kosten 2,50 euro. Neem ook een kijkje op facebook.com/noordhollandsbierfestival.
Pin It