Het Alkmaarse college van B&W is bereid om het COA tot 1 januari opvangruimte te bieden voor hooguit 450 asielzoekers met verblijfsvergunning. Dit onder druk van het Rijk, de Provincie en het COA. Ze worden ondergebracht in het oude AZC aan de Picassolaan. Uitgangspunt is om daarna tot 70 appartementen beschikbaar te stellen voor 280 statushouders, die gewoon huur betalen. Acht andere woningen zijn voor woningzoekenden met urgentie. Op 1 januari 2024 moet het complex dicht. Daarna wordt het gesloopt voor nieuwbouw.

Op dit moment wordt onderzocht of het bovengenoemde scenario haalbaar is. De Vluchthoef zal wel weer moeten voorbereid op bewoners. Het COA zou echter al aangegeven hebben dat dit niet lang hoeft te duren. Maandag 4 oktober is er weer een extra raadsvergadering over de opvang van statushouders, waarbij mensen kunnen inspreken.

Het college en het COA organiseren vrijdag 1 oktober een 'informatiemarkt' over de opvang van statushouders. De inloopbijeenkomst is met name bedoeld voor bewoners en ondernemers in de omgeving van het complex. De infomarkt is van 16:30 tot 18:30 uur in De Alkenhorst.

Meer op alkmaar.nl/picassolaan. Wie in wil spreken tijdens de raadsvergadering kan zich tot uiterlijk zes uur van tevoren opgeven bij de raadsgriffie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 14 072).
Pin It